Hoe kies je de juiste orthodontist? Let op deze 6 punten!

Het kiezen van een orthodontist is een belangrijke beslissing, of u nu een orthodontist voor uzelf of voor uw kinderen zoekt. U wilt weten of u de beste behandeling krijgt die er is voor een betaalbare prijs, net zoals u dat bij elke andere dienst zou doen. Geef uzelf altijd voldoende tijd om na te denken over welke orthodontist geschikt is voor uw situatie. Verschillende orthodontisten bieden gratis of goedkope consulten aan, zodat u kunt zien of ze bij u passen voordat u met de behandeling begint.

Als u op zoek bent naar een nieuwe orthodontist in Houten, zijn er acht dingen waar u op moet letten en die u moet overwegen:

1. Opleiding en ervaring

Niet elke orthodontist heeft de beste opleiding of jarenlange expertise. Het feit dat een orthodontist een gekwalificeerde arts is, garandeert niet dat hij voor elke patiënt de ideale persoon is. Informeer naar de ervaring en opleiding van de aanbieder voordat u een orthodontist in de arm neemt. Hoe beter de orthodontist is, hoe langer hij patiënten heeft behandeld en hoe meer opleiding hij heeft gehad. Dit betekent niet dat je pas geopende kantoren moet vermijden. Toch is het altijd een goed idee om de deskundigheid en opleiding te kennen van de arts die u of uw kind zal behandelen.

2. Betaalbaarheid

Orthodontische behandelingen kunnen meer tijd in beslag nemen dan gewone tandartsbezoeken. Als u een tandartsafspraak hebt, moet u twee keer per jaar naar de tandarts voor een gebitsreiniging en een gebitscontrole. Als u een orthodontische behandeling ondergaat, moet u wellicht om de paar weken terugkomen om de behandeling voort te zetten en de voortgang te beoordelen. Daarom hebt u een praktijk nodig die dicht bij uw huis is en waar u gemakkelijk naartoe kunt gaan. Let op de openingstijden van de praktijk, want veel orthodontisten bieden avond- en weekenddiensten om het patiënten die doordeweeks werken of naar school gaan makkelijker te maken.

3. De werkomgeving

Orthodontist houten

Besteed veel aandacht aan de omgeving en de sfeer van het kantoor. Ziet het kantoor er opgeruimd uit? Zijn de instrumenten die voor elke patiënt worden gebruikt afzonderlijk verpakt en gesteriliseerd? Is de wachtruimte overvol met patiënten als gevolg van overboekte afspraken? U moet ook de mensen in de gaten houden die er werken. Zoek een praktijk met gastvrij, behulpzaam en sympathiek personeel dat u behandelt als een patiënt en niet als een nummer.

4. Beschikbaarheid van raadpleging

Hoewel de meeste orthodontisten consulten aanbieden, is dit niet altijd het geval. Sommige orthodontisten bieden consulten aan, maar tegen hoge kosten. Zoek naar orthodontisten die een goedkoop of gratis beugelconsult aanbieden, zodat je kunt beslissen of de behandelingsopties je tijd en geld waard zijn. Dit is vooral belangrijk als je meerdere orthodontisten interviewt om uit te vinden met welke je in zee gaat. Als u voor elk consult een hoge prijs moet betalen, wordt het vinden van de perfecte leverancier onbetaalbaar.

5. Professionals die gezinsvriendelijk zijn

De meeste ouders willen weten dat hun kind of zijzelf te maken hebben met een orthodontist die de tijd neemt om hen alles uit te leggen. Een zorgzame en meegaande orthodontist resulteert in een patiënt die de behandeling begrijpt en weet wat hij kan verwachten nadat de beugel is geplaatst. Dit verbetert niet alleen de therapie van de patiënt, maar het stelt u ook in staat om meer kennis op te doen. Het is belangrijk voor ouders of verzorgers om een orthodontist te vinden die niet eng of gehaast is, zodat hun kinderen naar hun afspraken willen gaan.

6. De verstrekte therapieën

De orthodontietechnologie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt en de meeste orthodontisten bieden nu een verscheidenheid aan behandelingsmogelijkheden om aan de eisen van hun patiënten te voldoen. Als u geïnteresseerd bent in een specifieke behandelingsoptie, zoals een heldere keramische beugel, een metalen beugel of een Invisalign-beugel, moet u hiernaar vragen voordat u een patiënt wordt. Bovendien kan het zijn dat je andere tandheelkundige procedures nodig hebt, zoals het trekken van verstandskiezen, voordat je een beugel krijgt, dus zorg ervoor dat deze diensten beschikbaar zijn. Hoewel niet elke orthodontische behandeling geschikt is voor elke patiënt, moet u zich ervan bewust zijn dat u opties hebt en kunt onderzoeken welke therapie het beste bij u en uw levensstijl past.

7. Behandelingskosten

De prijs en de kosten van de behandeling zijn twee van de belangrijkste factoren die u moet overwegen bij het kiezen van een orthodontist. Een orthodontische behandeling kan duizenden euro’s kosten voor één patiënt, dus u moet op de hoogte zijn van de kosten voordat u beslist of het goed is voor u of uw kind. Als u een tandartsverzekering hebt, is het eerste wat u moet doen, vragen of de praktijk die accepteert. Als u geen verzekering hebt, moet u op zoek gaan naar een praktijk die financiering of betalingsmogelijkheden biedt om de behandeling toegankelijker te maken. Sommige praktijken bieden zelfs speciale aanbiedingen en kortingen voor orthodontische procedures, waardoor ze betaalbaarder worden.

8. De reputatie van de orthodontist

Het is geen verrassing dat de meeste patiënten van orthodontisten onbevooroordeeld zijn als het gaat om het delen van hun gevoelens met anderen. Als een patiënt een negatieve ervaring heeft, is de kans groot dat hij of zij dit aan anderen vertelt, hetzij via online reviews of via getuigenissen. Neem contact op met anderen die soortgelijke ervaringen hebben gehad met de orthodontist en informeer naar hun ervaringen. Kijk op de website van de orthodontist voor getuigenissen van patiënten en lees internetrecensies zorgvuldig. De orthodontist kan ook doctoraal- en bedrijfsevaluaties hebben gekregen van bekende bedrijven en organisaties. Je kunt kijken naar eventuele lofbetuigingen die de orthodontist heeft ontvangen, evenals voor en na foto’s van vroegere patiënten.

Een beugel kan helpen bij een groot aantal gebitsproblemen. Het kiezen van een orthodontist is een grote beslissing die nooit lichtvaardig genomen moet worden. Met een beetje geduld en onderzoek kunt u een plaatselijke orthodontist vinden die een betrouwbare, professionele behandeling biedt en ook rekening houdt met uw tandheelkundige en budgettaire behoeften. Praat met een paar verschillende orthodontisten voordat u beslist welke orthodontist voor u of uw kind de beste is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.