Kerstboom kopen in Utrecht

De feestdagen staan weer voor de deur, een periode waarin we met zijn allen massaal ons huis gaan versieren. En wat brengt de kerstsfeer beter in huis dan een prachtige kerstboom. Als je in Utrecht of omgeving woont en wil weten waar je een kerstboom kunt kopen lees dan snel verder. Bovendien delen we ook waar je na de kerst je boom weer af kunt geven.

Waar kan ik een kerstboom kopen in Utrecht?

Je kunt in Utrecht op heel wat plekken terecht om een kerstboom te kopen. We zullen je hierna een aantal adressen geven, maar willen je ook attent maken op de optie om online je kerstboom te bestellen en thuis te laten bezorgen, wel zo makkelijk. 

Kerstboom Utrecht bezorgen

Hoe werkt kerstboom kopen en laten bezorgen in Utrecht, vraag jij je misschien af. Heel simpel:

Stap 1: Kies een kerstboom webshop, welke bezorgd in Utrecht. Kerstboomthuisgeleverd.nl bezorgt gratis in Utrecht. Utrecht centrum, maar ook de rest van provincie Utrecht: Houten, Overvecht, etc.

Stap 2: Kies de boom welke je wilt. Je hebt keuze uit bomen met kluit, kerstbomen met decoraties of de populaire Noordmann kerstboom welke je gewend bent.

Stap 3: Bestel, kies je bezorgdatum en betaal via Ideal of Creditcard.

Vervolgens wordt je kerstboom netjes thuisbezorgd op de bezorgdatum. Kun je daarna direct beginnen met het decoreren van je boom. Zonder dat de boom halen een dagtaak opzich is.

Jopies bloemenhuis

Elk jaar wordt het kerkplein op de hoek van de Kanaalstraat en de JP Coenstraat in Lombok omgetoverd tot een winterwonderland. Vanaf begin december kun je hier dagelijks een grote variëteit aan kerstbomen vinden van 60 centimeter tot wel 5 meter. En heb je de juiste boom gevonden, dan kun je genieten van een heerlijk warme oliebol. 

 • Jopies bloemenhuis
 • Kanaalstraat 198, Utrecht 
 • Website Jopies Bloemenhuis – www.jopiesbloemenhuis.nl


Openingstijden Jopies bloemenhuis vanaf begin december

 • Ma – Vr van, 9:00 tot 20:00 uur
 • Zaterdag van, 9:00 tot 18:00 uur
 • Zondag van, 10:00 tot 18:00 uur

Kerstboomkwekerij van Zijl

Kerstboomkwekerij van Zijl is een plek waar je direct het kerstgevoel kunt krijgen. Zodra je aankomt, zie je dennenbomen in alle soorten en maten die je ook nog eens zelf mag uitzoeken en omhakken. Er is daarnaast een kerstwinkel en winterse lekkernijen. 

Openingstijden

Ma – Za van, 9:00 tot 17:00 uur

Zondag van, 10:00 tot 16:00 uur 

Intratuin Utrecht

Koningsweg 87, 3582 GC Utrecht

Website Intratuin Utrecht

Openingstijden Intratuin in Utrecht

 • Ma – Wo  van, 9:30 – 18:00 uur 
 • Do – Vr van, 9:30 – 21:00 uur 
 • Zaterdag van, 9:00 – 17:30 uur 
 • Zondag van, 11:00 – 17:00 uur 

Tuincentrum vechtweelde 

Herenweg 35, Maarssen 

Website Vechteweelde – www.vechtweelde.nl

Openingstijden

 • Ma – Wo  van, 9:00 – 18:00 uur 
 • Zaterdag van, 9:00 – 17:00 uur 
 • Zondag van 12:00 – 17:00 uur 

Adopteer een kerstboom in Utrecht

Als je net als vele andere mensen duurzaam wil leven en ook kerst zo duurzaam mogelijk wil vieren, dan is het adopteren van een kerstboom een goede optie. Als je een kerstboom adopteert heb je als het ware een ‘leenboom’. Na de kerst breng je de kerstboom weer terug zodat die opnieuw geplant kan worden voor volgend jaar. In Utrecht is dit onder andere mogelijk bij de volgende winkels:

Hof van Cartesius & Buurman Utrecht

 • Vlampijpstraat 94, Utrecht 
 • Website Hof van Cartesius – hofvancartesius.nl
 • Website Buurman Utrecht – www.buurmanutrecht.com

Adopteer een Kerstboom afhalen in Utrecht

 • Vrijdag 10 december, van 10:00 tot 16:00 uur
 • Vrijdag 17 december, van 10:00 tot 16:00 uur
 • Zaterdag 18 december, van 10:00 tot 16:00 uur

Kerstboom Inleveren locaties

 • Vrijdag 7 januari 2022, van 10:00 tot 16:00 uur
 • Zaterdag 8 januari 2022, van 10:00 tot 16:00 uur

Steck Utrecht

 • Gageldijk 3, Utrecht
 • Website Steck – steckutrecht.nl

Openingstijden

 • Ma – Vr, van 9:30 tot 18:00 uur
 • Zaterdag, van 9:30 tot 17:00 uur
 • Zondag, van 11:00 tot 17:00 uur

Kerstboom inleveren Utrecht

Zoals je gemerkt hebt, is het niet zo moeilijk om een kerstboom aan te schaffen in de omgeving van Utrecht. Maar wat doe je met de kerstboom na de feestdagen? De gemeente Utrecht helpt je uit de brand. Tussen 3 en 14 januari halen ze kerstbomen op aan straat. De specifieke ophaaldag is afhankelijk van de buurt waar je woont. Bekijk de afvalkalender om te bepalen wanneer bij jou in de buurt kerstbomen worden opgehaald. 

Inleverpunten

Mocht je op de aangegeven dag vergeten zijn om de kerstboom buiten te zetten dan kun je er ook voor kiezen om die bij een inzamelpunt in te leveren. De gemeente Utrecht plaatst gedurende de hele maand januari op verschillende punten in de stad inleverpunten waar je dag- en nacht je kerstboom in kunt leveren. Binnenkort zal de gemeente bekend maken waar die punten te vinden zijn. Houdt hiervoor hun website in de gaten.

Geen Gft-afval

Kerstbomen worden in de gemeente Utrecht niet behandeld als groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Gooi ze dan ook niet in de Gft-bak. De bomen worden door de gemeente verzameld en versnipperd om te gebruiken als bodembedekker of compost. Jouw boom wordt dus op een duurzame manier verwerkt. Zorg er wel voor dat je alle kunststof versiering en het kerstboomnet verwijdert. Dit hoort bij het restafval. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.