Camping in Houten

Wanneer je wil gaan kamperen in houten is het handig als je van tevoren even gaat kijken wat er allemaal te doen is in de omgeving. Alleen maar op de camping zitten wordt al snel saai. Het is dan ook leuk om er dan wel eens op uit te trekken en leuke dingen in de omgeving te gaan ontdekken. Houten is zo’n plekje wat je echt moet ontdekken. Hier vind je wat tips voor campings in Houten.

Is er een camping in Houten?

camping houten en omgeving

Als je op zoek gaat naar een camping in Houten, dan kom je er al snel achter dat er in Houten zelf geen campings te vinden zijn. Houten is een woonplaats en gemeente in Utrecht. Houten ligt aan de zuidoost kant van Utrecht stad en is gelegen aan de rivier de Lek. Houten staat bekend om zijn vele fietsroutes. Daarom zijn veel mensen ook wel op zoek naar een camping in Houten.

Waar ga je dan heen als er geen camping te vinden is in Houten?

Nu we weten dat er geen camping in Houten te vinden is, is het zaak om  verder te kijken. Zo zien we dat er in de buurt van Houten een aantal andere campings te vinden zijn, zodat je toch snel en makkelijk naar Houten toe kan voor de bezienswaardigheden. Dus ook zonder camping in Houten zelf kun je heel goed genieten van de omgeving.

Wat kan je allemaal gaan doen Houten en de omgeving van Houten?

Er zijn veel dingen die je kan doen in Houten of in de Omgeving van Houten. We zullen een top 5 van dingen die leuk zijn om te doen gaan beschrijven. Hopelijk brengt het je op ideeën.

Archeologiemuseum

In het Archeologiemuseum vind je een vaste collectie van archeologische voorwerpen. Deze voorwerpen komen uit de tijd van de Romeinen en de middeleeuwen. Deze zijn allemaal in de omgeving opgegraven. Echt een bezoekje waard dus.

Archeon

In Alphen aan den Rhijn heb je Archeon. Dit is een bijzonder museum waar je een reis door de geschiedenis kan maken. Door de interactie van de vele activiteiten die je kan doen waan je je voor heel even in de middeleeuwen en de Romeinse tijd.

Kasteel ter Haar

Kasteel ter Haar is het mooiste en grootste kasteel van Nederland. Het is compleet met torens en ophaalbrug. De man die de rondleiding verzorgt leert je alles over de geschiedenis van het kasteel.

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Binnen in dit museum krijg je de mogelijkheid meer te leren over natuurkunde, het weer en het heelal. Het museum is voorzien van drie telescopen waarmee je de sterrenhemel van dichtbij kan bekijken.

Spoorwegmuseum

In het spoorwegmuseum leer je alles over treinen. Zo kan je verschillende treinen bekijken en leer je alles over de geschiedenis van de treinen. Hier vind je ook het rijtuig van de Koninklijke familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.