Chiptuning in houten

Als jij meer vermogen uit je auto wilt halen. Dan moet je je auto laten chippen. Een goede bedrijf voor je auto chippen in houten is chiptuning hoorn. Voor meer info over remapping en chiptuning, lees verder.

chiptuning houten
Mijn Chiptuning in hoorn

Wat is chiptunen?

Het woord chiptuning betekent het maximaliseren van het vermogen van uw auto.

In het motormanagement/ECU systeem van je auto zitten standaard vaak grenswaarden ingebouwd. Die limieten in je auto verkleinen de performance, daarnaast zorgen ze heel vaak ook voor een mindere doelmatigheid van je auto.

Deze limitaties zitten in vrijwel elke wagen omdat de computerprogramma’s die de autoproducent vervaardigt, deze standaard in de auto installeert. Fabrikanten wensen met deze marges op een gewoon werkende wagen.

Het is wel zo dat die veiligheidsmarges zijn gebaseerd op voorvallen van extreem weer. Zulk weer komt gewoon zelden voor in Nederland.

Die ingestelde limieten kunnen dus gewoon worden aangepast, omdat zo’n extreem weer in Nederland allesbehalve plaatsvindt. Zo is het mogelijk om jouw wagen te personaliseren aan de hand van jouw persoonlijke handelswijze. Door hem te laten chiptunen zorg je ervoor dat je wagen hoger presteert op vlak van tempo, bestendigheid en stoot hij bovendien minder uit. Zonder uiterlijke aanpassingen door te voeren aan je wagen heb je door chiptuning gewoon een beter presterende wagen.

Wat gebeurt er tijdens een chiptuning?

Een verbrandingsmotor van een wagen beschikt over een ECU, de afkorting voor Electronic Control Unit. De motor computer coördineert als voorbeeld de verbranding, de lucht/brandstof verhoudingen en het moment van de verbranding.

Er zijn veiligheidsbeperkingen voorgeprogrammeerd voor het toerental per minuut, de warmtegraad en de dichtheid van de lucht in de wagen, en deze worden stuk voor stuk bestuurd door de electronic control unit.

Auto’s die bezitten over een turbomotor beschikken over een motor controller die alsmede de laaddruk bestuurt. Wie deze gegevens wil weten, kan ze treffen in de EPROM-chips.

Na het auto chippen van je auto zal de informatie op die EPROM-chips veranderd zijn en beter overeenkomen bij jouw eisen. Het gevolg is dat je jouw motor moeitelozer moet benutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.