Open infoavond vrijdag 16 sept. voor alle 6 Alpha’s die in Houten starten

Houten op avontuur met Bear Grylls bij Alpha

HOUTEN – De van tv bekende avonturier Bear Grylls is met zijn verhaal over hoe hij een eenvoudig christelijk geloof heeft gevonden het gezicht van de eerste wereldwijde campagne van Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Houten wordt aangeboden, zelfs 6x: op 5 avonden (zo., di., wo. en 2x do.) en wo.ochtend. Voor iedereen die meer wil weten is er een open Alpha-informatieavond, vrijdag 16 september 19:00 in het Wereldhuis, Lupine-oord 4, 3991 VJ Houten.

Sinds de eerste cursus in de Londense kerk Holy Trinity Brompton is Alpha de hele wereld over gegaan. Inmiddels hebben 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gedaan. In Nederland waren dat er 250.000, waarvan zo’n 1000 in Houten.

In Houten e.o. gaat in de week van 18 september en daarna op een kleine dertig locaties een Alpha cursus van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Ze eten samen, krijgen een inleiding over een onderwerp en praten daar in kleine gespreksgroepjes over door. De cursus is gratis en vrijblijvend en start om 19:00 uur of ochtend om 10:00 uur; voor details zie alphahouten.org. Ben je jong of oud, gelovig of niet: je bent van harte welkom.

Bear Grylls trekt met zijn avonturen op Discovery Channel ruim 1,5 miljard kijkers. Hij heeft een paar jaar geleden zelf Alpha gedaan en zegt daarover: ‘Hoe kun je een avontuurlijk leven leiden? De eerste stap is altijd het moeilijkst. Daar heb je de meeste moed voor nodig. Ik heb geleerd om niet voor die angst weg te rennen maar het gewoon te doen. Mijn christelijk geloof gaat een beetje op en neer, zoals iedere relatie. Er zijn worstelingen en twijfels, maar het bracht zo vaak licht op een donker pad, warmte op een koude berg en kracht in een uitgeput lichaam. Ik weet nog dat ik de top van de Everest opkroop en de sneeuw van mijn masker veegde om de ronding van de aarde te zien. Maar een eenvoudig geloof vinden dat mijn leven versterkt? Dat was mijn grootste avontuur.’

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie op alphacursus.nl of alphahouten.org of neem contact op met Bert van der Laan, 0655 817 609, info@alphahouten.orgOpen informatieavond, vrijdag 16 september 19:00 in het Wereldhuis, Lupine-oord 4, 3991 VJ Houten.

Voor meer informatie, of om een cursist van Alpha te interviewen, kunt u contact opnemen met Bert van der Laan, 06-55 817 609, info@alphahouten.org.

Contactgegevens:

Hermelijnakker 25

3994EA Houten

0655 817 609

info@alphahouten.org

www.alphacursus.nl  of  www.alphahouten.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.