Vluchtelingenopvang in Houten

Datum: wo. 17 juni 2015, 20.00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 te Houten

In dit jaar van 70 jaar vrijheid willen de fracties van de ChristenUnie en de PvdA stilstaan bij een groep bijzondere Houtenaren: mensen die onvrije landen ontvlucht zijn en in Houten een veilig thuis hebben gevonden. Daarom wordt er een Politiek Café ‘Vluchtelingenopvang in Houten’ georganiseerd. Iedereen is van harte welkom!

Wat komt er aan de orde?
Ook in Houten worden migranten met een verblijfsvergunning (statushouders) opgevangen, gehuisvest en begeleid. ChristenUnie en PvdA willen deze activiteiten onder uw aandacht brengen. Het is belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt en dat het goede werk van betrokkenen zichtbaarder wordt.
De aankondiging van het kabinet dat er meer opvang zal moeten komen zal ook een onderwerp van gesprek zijn: in hoeverre zijn we daar op voorbereid en wat moet er nog gebeuren?
Omdat het COA rond de jaarwisseling aan onze burgemeester gevraagd heeft na te denken over asielopvang in Houten zal ook de laatste stand van zaken rond dit onderwerp aan de orde worden gesteld. In de bijeenkomst zullen verschillende organisaties (onderwijs, woningbouw, gemeente, kerk, vluchtelingenwerk, etc.) verslag doen en hun ervaringen delen. Zo kunnen we samen een helder beeld krijgen van de uitdagingen en de mogelijkheden. Het gaat dus niet primair om discussies over bed, bad en brood, maar om wat wij als Houtenaren voor vluchtelingen kunnen betekenen en wat ons nog te wachten staat.

Wanneer & waar?
Woensdag 17 juni 2015 om 20:00 uur
Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 te Houten
Inloop vanaf 19:30 uur

Wij hopen op een goede opkomst.

Jana Smith-Visser (ChristenUnie)

Arnold Biesheuvel (PvdA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.