Ontdek de profetische betekenis van de Feesten van de Eeuwige

15 september gaat voor het eerst in Houten de Moadiem-cursus van start

Feesten die de Eeuwige aan Israël gaf om te vieren zijn tot een getuigenis. Want zoals u zult ontdekken in deze cursus, bevatten deze Feesten het verlossingsplan van God voor de wereld.

Natuurlijk hebben Kerst, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren een Bijbelse oorsprong, maar nooit heeft Jesjoea (Jezus), Kefas (Petrus), Sjaoel (Paulus) of iemand anders in de Bijbel opgeroepen tot het gedenken van de geboortedag, de sterfdag, de dag van de opstanding of de hemelvaart van Jesjoea als een speciale feestdag. Terwijl de Eeuwige zelf heeft ingesteld wanneer Zijn Feesten moeten worden gevierd. Deze Feesten zijn niet door Jesjoea afgeschaft. Integendeel, Jesjoea vierde ook de Feesten van de Eeuwige. Al lang voor dat Israël bestond, zelfs voor de schepping van de mens, heeft God de zon en maan geschapen als handvatten om de aangewezen tijd te bepalen om Zijn Feesten te vieren (Genesis 1:14).

De Moadiemcursus behandelt de Feesten van de Eeuwige volgens de Tenach (O.T.), Briet haChadasja (N.T.), de profetische betekenis en hoe je ze praktisch kan vieren. De cursus is vooral bedoeld voor een ieder die zich willen verdiepen in de Hebreeuws-Joodse oorsprong van het christelijk geloof, de Bijbelse Feesten en het belang van deze Feesten.

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Mo’adim en kan door iedereen worden gevolgd die van dit onderwerp meer wil weten. De cursus wordt gegeven door drs. Bob van Dijk, een door Shoresh aangestelde docent en gepresenteerd door middel van een PowerPoint- presentatie.

Tevens wordt iedere cursus begeleid door een plaatselijke cursuscoördinator. Na het doorlopen van de cursus ontvangt u een certificaat.

De lessen van de Moadiemcursus:

Les 1: Introductie
Les 2: Kalender – Nieuwemaan (RosjChòdesj)
Les 3: Sabbat (Sjabbat)
Les 4: Pascha (sach)
Les 5: Feest van de Ongegiste Broden (Chag haMàtsot) en Beweeggarvedag (Jom HanafathaOmer)
Les 6: Wekenfeest (Chag haSjavoeot)
Les 7: Lotenfeest (Poeriem) en Inwijdingsfeest (Chànoeka)
Les 8: Bazuinendag (Jom Troea)
Les 9: Grote Verzoendag (Jom Kipoer)
Les 10: Loofhuttenfeest (Chag haSoekot) en de Achtste Dag (Sjemini Àtsèret)

De kosten van de cursus zijn 75 euro, inclusief huur. Voor dit bedrag krijgt u 10 studie-avonden van 2,5 uur en het boek “Volgens de Joodse Traditie” van Judith Fellner ter waarde van € 14,95.

De studieavonden zijn in principe wekelijks op maandagavond, met een onderbreking  van 3 weken in oktober. Voor meer informatie over locatie of aanmelding kunt u terecht bij Patih Talapessy per e-mail: herdapatih@gmail.com of telefoon 030-6350136 en de website van stichting Shoresh: www.shoresh.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.