De Hoop helpt!

De Hoop helpt. Vanuit de Bijbelse opdracht om er te zijn voor de naaste, strekt De Hoop als christelijke hulpverleningsinstelling de helpende hand uit naar volwassenen, kinderen en jongeren met psychiatrische problemen of verslavingsproblemen. Daarnaast biedt De Hoop ouder-/partnerwerk, maatschappelijke opvang en pastorale counseling.
Corrina (40), cliënt van De Hoop:“Ik had nooit gedacht dat ik echt los zou komen van mijn problemen, maar dat is wel gebeurd.”

Hulp voor volwassenen
Volwassenen kunnen bij De Hoop hulp krijgen bij psychiatrische problemen, verslavingsproblemen of een combinatie hiervan. Ook helpt De Hoop ouders en partners van verslaafden. De Hoop biedt hulp in diverse vormen: ambulante gesprekken, deeltijdbehandeling, opvang in een kliniek of bijvoorbeeld begeleid of beschermd wonen. Hulp in de vorm van behandelgesprekken is mogelijk in Dordrecht, Houten en Rotterdam. Voor pastorale zorg terecht kan men terecht in Dordrecht, Amersfoort en in Tholen, via het Centrum voor Pastorale Counseling (onderdeel van De Hoop).
Pythia (38), moeder van een verslaafde dochter: “Door de gesprekken bij De Hoop hebben wij geleerd om grenzen te stellen, om liefdevol los te laten en om niet meer medeverslaafd te zijn.”

Kinderen en jongeren
Kinderen en jongeren kunnen voor hulp in de vorm van gesprekken bij De Hoop terecht voor het stellen van een diagnose en voor behandeling van psychiatrische of verslavingsproblemen. Deze zorg biedt De Hoop in Dordrecht, Houten, Amersfoort en Rotterdam. Daarnaast heeft De Hoop in Dordrecht een kliniek voor kinderen en jongeren (4-18 jaar) met psychiatrische problemen.
Irene (14), cliënt van de Kiel: “Ik vind het hier best gezellig. Soms is het wel heftig en confronterend in de groep; toch helpen reacties van anderen mij vaak ook weer verder. Maar je moet vooral zelf veranderen.”

Christelijk
De Hoop is een christelijke organisatie. De Bijbelse opdracht ‘Red degenen die ter dood gegrepen zijn, want zij wankelen ter doding, zo gij u onthoudt’ (Spreuken 24 vers 11, Statenvertaling)vormt de grondslag voor alles wat er binnen De Hoop gebeurt. De medewerkers weten zich bij hun hulpverlening gehouden aan de principes van de Bijbel, Gods Woord. Elk mens is kostbaar in Gods ogen. Bij God is er voor iedereen hoop en toekomst.
Frank (51): “Tijdens mijn verslavingsperiode heb ik als het ware in de hel geleefd. Tijdens mijn behandeling bij De Hoop leerde ik God opnieuw kennen. Ik raakte er zelf van overtuigd dat ik het échte leven wilde, het leven met Hem.”

Steun
De Hoop ontvangt voor de zorg voor haar cliënten vergoedingen vanuit zorggelden Maar lang niet alle activiteiten van De Hoop worden gefinancierd. De Hoop heeft uw steun hard nodig voor belangrijke zaken die niet gesubsidieerd worden, zoals werkervaring, het mee-opnemen van kinderen en de exploitatie van het Inloophuis. Daarnaast zoekt De Hoop mensen die willen bidden voor het werk. De Hoop helpt. Helpt u mee?

Meer weten
Kijk voor meer informatie over De Hoop op www.dehoop.org of bel met tel. (078) 6 111 111.
Meld u aan voor het gratis blad of voor de gebedsbrief van De Hoop en blijf betrokken bij ons werk!

Venez (27), cliënt van De Hoop: “God heeft mij bij De Hoop gebracht en De Hoop heeft me bij God gebracht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.