AVONTURENLAND | kinderkerk op zondag

Stel, je zit in groep 5, 6, 7 of 8 en je wilt God (beter) leren kennen. Is het niet mooi als je dat samen met leeftijdsgenoten kunt doen, met werkvormen die aansluiten bij jouw leefwereld? Precies daarvoor komen zo’n 90 kinderen één keer per maand naar Avonturenland.

Wat doen we dan?

Meteen als je aankomt, mag je kiezen of je wilt spelen, knutselen of sporten. Daarna zingen we leuke liedjes voor en over God. Vaak doen we daar gebaren bij! Ook kijken en luisteren we naar een toneelstuk en de ‘preek van de week’.

Na de limonade met wat lekkers gaan we in groepjes praten. Vaak doen we op het eind een spel of quiz. En als je wilt, kun je meebidden voor andere mensen. Bijvoorbeeld voor zwangere moeders, zieke opa’s of voor andere kinderen. Ook kun je zingen in de band of meespelen bij het toneel. En je mag je vriendjes meenemen.

Waarom dan?

Kinderen in deze leeftijd merken dat er in de wereld dingen gebeuren die niet fijn zijn. Wij willen hen leren dat God goed en betrouwbaar is en hoe zij met Gods hulp kunnen leven zoals Jezus deed. Iedere keer staat een ander aspect van het christelijk geloof centraal. De kinderen leren al rappend of zingend een bijpassende Bijbeltekst en proberen deze te vertalen naar hun eigen situatie. Kinderen die willen leven als Jezus? Dat is pas avontuurlijk!

Voor wie? Avonturenland is voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Waar? Avonturenland wordt gehouden in Houtens, vlakbij de Lichtboog.

Hoe laat? De speelstraat gaat om 11.15 uur open; om 13.00 uur ronden we het programma af.

Wanneer is er weer Avonturenland?

  • 23 september 2012
  •  28 oktober 2012
  • 25 november 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.